Най-красивите средиземноморски острови

Най-красивите средиземноморски острови

Icon април 4, 2020
Icon By netpro
Icon 0 comments

Най-красивите средиземноморски острови

Най-красивите средиземноморски островиКласация на най-красивите острови по Средиземноморието. Не са я правили гърци, а TripAdvisor, но южната ни съседка обира лаврите:

Кипър

Родното място на Афродита днес е в ЕС. Поделено е на гръцка и турска част, като гръцката е по-развита за туризъм. Освен с прекрасните плажове, привлича туристите и с бурния нощен живот. Градът за прати е Айя Напа. Друга добра черта – близо е до България и нашите туроператори предлагат много изгодни почивки по всяко време на годината.

 Корфу, Гърция

Корфу е остров с 2 милиона маслинови дръвчета и тихи бели плажове. И тук нощният живот продължава до следващото утро. Освен красивата природа, можеш да разгледаш венецианските замъци. Корфу е бил под Венецианско управление между 15 и 18 век и това си личи от архитектурата и атмосферата.

 

 Крит, Гърция

Той е най-големият гръцки остров и петият по големина в Средиземно море, разположен в най-южния край на Гърция. Най-известните туристически дестинации са Кносос, Фестос, Гортис и венецианския замък в Ретимно.   Крит е една от най-популярните туристически атракции на Гърция. 15% от всички чужденци пристигащи в Гърция влизат през Ираклион (чрез пристанището и летището), за този град са и 20% от всички чартърни полети до южната ни съседка. През 2007 г. Крит е посетен от над 2 милиона туристи.

 Санторини, Гърция

Малка група острови с вулканичен произход в Егейско море. Фира е главният град, най-широките плажове са на Камари и Периса. Най-известни са Белия плаж, Черният плаж, Червеният плаж и Плажът на влюбените. Една от най-впечатляващите атракции е гледане на Залеза в край Фира. Най-ниската температура е 12 градуса! (през януари и март).

 

 

 Миконос, Гърция

Това е островът на DJ партитата. Плажовете тук са само екстри. Символите на острова са пеликанът Педро и Вятърните мелници. През летния сезон влизането на автомобили в главния град Хора е забранено, с изключение на тези, които имат пропуск, но такъв се вади трудно и струва скъпо. Има доста фирми,които дават мотопеди и бънджита под наем. Пътуването с кола през летния сезон е трудно, точно защото отвсякъде летят въпросните мотопеди, яхнати от безгрижни тийнейджъри, които много-много не се съобразяват с другите участници в движението.

 Ибиса, Испания

Световна парти столица. Тук се намира и най-големият клуб на света – Privilege. Други известни нощни клубове са Es Paradís (известен с водните партита), Amnesia (партитата с пяна), Space, Pacha, Eden, и DC10.   Островът е в списъка на ЮНЕСКО, което запазва от комерсиализацията много природни обекти като „Пръстът на Господ“ в заливът Бенирас.

 

 

 Сицилия, Италия

Сицилия е най-големият остров в Средиземноморието и (освен с мафиотите) е известен с културата и кухнята си. Застлан е с портокалови и лимонени овощни градини. Препоръчва се да посетиш вулканът Етна, където дори можеш да помиришеш сярата. Сицилианците много обичат да си устройват карнавали, с танци по улиците и местни специалитети на площада, улични театрални представления и фойерверки. Населението на Сицилия е към 5 милиона, малко по-малко от нашето.

 Майорка, Испания

Комбинира планини и плажове. Това е родината на тенисистите Рафаел Надал и Карлос Моя. Сред известните личности, които са си закупили къщурки тук са Майкъл Дъглас и Катрин Зита Джоунс, Майкъл Шумахер, Клаудия Шифър, Борис Бекер и др. Само през 2005 на Майорка е имало 2 400 ресторанта. Храната е много добра, а почти всичко съдържа маслини и бадеми.

 

 

 Капри, Италия

Сред туристическите атракции са природния феномен Лазурната Пещера, Неаполитанския залив, Салернския залив. Между 1906 г. до 1913 г. на острова живее Максим Горки.

 

 

 

 Малта

Това е държавата с най-малко население в Европа (малко над 400 000 души). Една четвърт от БВП на страната идва от туризъм. Мистичният ореол около Малтийския орден и топлият средиземноморски климат правят Малта привлекателна туристическа цел за много европейци целогодишно.

 

blog_gal_1 blog_gal_2 blog_gal_3 blog_gal_4 blog_gal_5 blog_gal_6

Leave a reply