За Великден на остров Санторини!

Цени от 499BGN

За Великден на остров Санторини! 4 нощувки със закуски, плюс транспорт! – от 499 лв на човек.

Посетете най-известния гръцки остров, символ на романтиката – Санторини! Може да го осъществите по време на великденските празници догодина, с предложението на Dalla Tours!

Екскурзия до остров Санторини на 15 – 21 Април: 4 нощувки със закуски, плюс транспорт от 499 лв на човек.

Офертата включва:
• Транспорт от София с лицензиран автобус;
• 4 нощувки със закуски в хотел 3* на остров Санторини;
• Пътни и магистрални такси;
• Фериботни билети;
• Водач от туристическата агенция по време на пътуването.

Офертата не включва (задължително доплащане):
• Курортна такса – 1.50 евро на ден.

Допълнителни услуги и програми
 (по желание и срещу доплащане към туроператора):
• Туристическа обиколка на остров Санторини – 20 евро (при минимум 20 желаещи);
• Екскурзия до вулкана на остров Неа Камени – 27 евро (при минимум 20 желаещи);
• Екскурзия до столицата Фира и гр. Пиргос – 16 евро (при минимум 20 желаещи);
• Вечеря на Санторини в таверна по тристепенно меню – 14 евро (при минимум 20 желаещи);
• Празничен великденски обяд – 25 евро (при минимум 20 желаещи);
• Ползване на каюта на ферибота по маршрут Санторини – Атина – 29 евро на човек в двойна и 23 евро на човек в четворна каюта (заявяват се при записване и при наличие на свободни места);
• Застраховка „Отмяна на пътуване“;
• Входни такси на посещаваните обекти.

Програма на пътуването:

1 ден
Отпътуване от София от площад Руски паметник в 17:00ч по маршрут София – Атина. Сутринта пристигане в Атина на пристанище Пирея. Нощно пътуване с автобус.

2 ден
Отпътуване от Пирея за о. Санторини с ферибот в 07:25ч. Пристигане на о-в Санторини около 15:00ч. Настаняване в хотела. Нощувка в хотел 3*.

3 ден
Закуска. Свободно време. По желание и срещу доплащане – екскурзия до гр. Фира – столицата на острова, която отразява влиянието както на Цикладската, така и на Венецианската култура. Посещение на град Пиргос (срещу доплащане), където ще се се насладим на грандиозно огнено събитие и ще се присъединим към литийно шествие по случай Разпети петък. Нощувка.

4 ден
Закуска. Свободно време или по желание и срещу доплащане – обиколка на острова. Посещение на Червения плаж – един от най-живописните плажове на острова. Той получава огнения си цвят благодарение на богатите на желязоседиментни скали, извисяващи се високо над плажната ивица, както и заради червения пясък. Следва селището Пиргос – друго забележително селце, разположено във вътрешността на острова. То впечатлява със своите амфитеатрално разположени разкошни стари къщи по склона на планината Пророк Илия, останките от венециански замък, няколко византийски църкви и живописни тесни улички. Отпътуване за градчето Ойя. Тук ще може да се полюбувате на къщичките с бели варосани стени, потопени във вулканичната скала и техните сини куполи, издигащи се над истинската красота на зашеметяващия червено-кафяв залив Амоди. От градчето се открива великолепна панорамна гледка към вулкана, о-в Тирасия и останалата част от Санторини. Привечер мястото придобива приказна сила поради вълшебната красота на своите вълшебни, пурпурни залези, които се считат за едни от най-красивите в света. Връщане в хотела. По желание вечеря. В полунощ посещение на църква и посрещане на Възкресение Христово. Нощувка.

5 ден

Закуска. Свободно време или по желание и срещу доплащане – екскурзия до вулкана на остров Неа Камени с посещение на остров Палеа Камени, където ще имате възможност да се изкъпете в термалните извори. По желание и срещу доплащане – празничен Великденски обяд с музика на живо. Нощувка.

6 ден

Закуска. Свободно време. Отпътуване за Пирея с ферибот в 15:30ч. Настаняването е на дек (пътуващите нямат запазени места и сядат в салоните на кораба на дивани, фотьойли, столове и прочие). Предлагаме възможност за доплащане на каюта: четворна (23 евро на човек) или двойна (29 евро на човек). Отпътуване за България. Нощен преход.

7 ден
Пристигане в София на пл. Руски паметник, около обяд.