Приказна Кападокия 2020г. – с 5 дни / 4 нощувки – дневен преход от София, Пазарджик, Пловдив, Хасково!

Цени от 410BGN

Приказна Кападокия 2020г.- с 5 дни / 4 нощувки – дневен преход от София, Пазарджик, Пловдив, Хасково от 410 лв на човек.

Автобусна екскурзия до Кападокия 2020г

Кападокия 2020г. – страната на феите с 5 дни / 4 нощ. с дневен преход от София, Пазарджик, Пловдив, Хасково,Русе ,Велико Търново и Стара Загора

Дати на отпътуване:

14.10.2020 ;
04.11.2020 ;

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Транспорт с лицензиран туристически автобус 2/3* или микробус;
 • Пътни, магистрални и гранични такси ;
 • 4 нощувки с 4 закуски в стая с две легла в хотели 3*, съответно:
 • 1 нощувка в Анкара на база закуска в хотел 3*;
 • 2 нощувки в Кападокия на база закуска в хотел 3*;
 • 1 нощувкa в Истанбул на база закуска в хотел 3*;
 • Посещение на соленото езеро Туз гьол възможност за снимки;
 • Посещение на българската желязна църква Св. Стефан в Истанбул.
 • Посещение на Мол „FORUM” на територията на който се намират множество магазини, между които PRAKTIKER, магазин IKEA, сензационния аквариум “ TURKOAZOO“ (без включена входна такса);
 • Посещение на Одрин; посещение на джамията „Селимие” в Одрин; Възможност за посещение на одринската „Капалъ Чаршъ” (самостоятелно);
 • Придружител от ТА по време на пътуването;

ПАКЕТЪТ НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Лицензиран екскурзовод на български език -се доплаща при резервация ;
 • Градски такси за хотелите по маршрута 15 лева на човек ;
 • Входните такси за музеите: музея на цивилизациите в Анкара; Крепостта „Ючхисар”; музея „Гъореме”; долината „Зелве”; подземния град „Дерин Кую”;
 • Входните такси за музеите е препоръчително да бъдат заплатени при резервация;
 • Панорамна обиколка на Анкара с посещение на мавзолея на Ататюрк и музея на анадолските цивилизации (входната такса за музея на анадолските цивилизации се заплаща допълнително).
 • Медицинска застраховка с Асистанс 2 лева на ден ( заплаща се допълнително към екскурзионния пакет);
 • Посещение на ритуала на дервишите и танца Сема в Кападокия;
 • 3 вечери по маршрута;
 • Екскурзии в Кападокия;
 • Посещение на турска вечер с фолклорни танци;
 • Входната такса за аквариума „Turkoazoo”
 • Полет с балон над Кападокия ;
 • Разходи от личен характер.

1 Ден: София – Истанбул – Анкара (990км) 05:00 ч.- Отпътуване  от  София, около 06.30 ч. от Пловдив. Преминаване през ГКПП “Капитан Андреево”. Дневен преход през Истанбул към Анкара – столицата на Република Турция, вторият по големина град в страната. Вечерно пристигане в Анкара и настаняване в хотел категория 3*.
По желание: Вечеря в хотела. Нощувка.

2 Ден: Анкара – Солното езеро /Туз гьол- Кападокия (320 км)
Закуска в хотела.
Програма по желание: Панорамна екскурзия на град Анкара. Включва разглеждане на символа на Анкара .Крепостта– това е най – старата част на града в който се намира музуя на Анадолските цивилизации. Разглеждане на Мавзолея на Ататюрк – там където бащата на Турците Мустафа Кемал Ататюрk е погребан, Музея на Анадолските цивилизации  признат през 1971 г, за  Европейски музей на годината. Част от  екскпонатната колекция включва предмети от времето на палеолита и неолита.Панорамно разглеждане на  Старата сграда на Парламента на Република Турция.
Към обяд отпътуване за Кападокия – „Земята на красивите коне”. По пътя преминаване през второто по големина езеро в Турция –  Туз гьол с кратък престой и възможност за снимки . Пристигане в Кападокия. Настаняване.
По желаниe : Вечеря в хотела.
Програма по желание: 20:00 ч. – Посещение на Турска вечер в автентичен ресторант. Богата програма с възможност да се запознаете с оригинални фолклорни танци от региона на Анадола. В цената са включени напитки и ядки,мезета /няма включена вечеря/. Нощувка.

3 Ден: Кападокия – Юргюп – Аванос – Гъореме – Ючхисар (100 км)
Закуска в хотела. Свободно време за самостоятелни разходки или екскурзия по желание.
Програма по желание:  Целодневна екскурия на  Кападокия – Област известна със своите причудливи земни форми образувани преди 60 милиона години, след едновременното  избухване  на десетки вулкани /по големите от който са Ерчийсе и Хасандаа/ – Областта Кападокия е спомената още в Библията.Ранните Християни са се заселили в областта, за да изповядват религията си спокойно. Под действието на водата и въздуха са се образували причудливи форми,шедьоври на творчеството на природата. Посещение на Музея на открито в Гьореме  /Голям комплекс от скални църкви  – областта Гьореме е била населявана от древни времена; в близкото минaло там са живяли Християни. Най-старите църкви в района – от които до днес са се запазили много малко – датират от 7в.  В долината на Гьореме се намира Музеят на открито, който някога е бил дом на религиозна общност. Много на брой църкви образуват голям манастирски комплекс, като целия е изваян в скалите.Според местната легенда на това място имало 365 църкви – по една за всеки ден от годината, от които едва 30 са отворени за посещение днес/. Разглеждане на крепостта Уч Хисар и десетки панорамни площадки между които Долината на Гълъбите, Долината на Отшелниците.Долината е известна и като Долината на монасите заради килиите открити във варовиковите кули. Необикновената форма на каменните образувания прави долината странна и изключително интересна; върховете им във формата на комин припомнят легендата, че някога били обитавани от феи способни да изпълнят всяко желание.
По желание: Вечеря в хотела.
Програма по желание:– Посещение на автентичен ритуал на Дервиши. Богата програма с възможност да се запознаете с оригиналните танци на последователите на Мевляна и танца Сема. Без включена вечеря и напитки. Нощувка.

4 Ден: Кападокия  – Деринкую – Ъхлара – Истанбул (750 км)
Закуска в хотела. Отпътуване от Кападокия :  Разглеждане на подземния град Деринкую – има входна такса /градът е бил обитаван от 5 в.пр.Хр., състои се от 9 етажа, свързани чрез каменни стълбища. В древността в града е имало кухни, конюшни, мазета, винарни, столови, водоизточници, складове за хранителни продукти . За да се предпазят от враговете си хората живеещи в града търкаляли големи каменни блокове, за да запушат изходите. Отпътуване  към живописната долина Ъхлара, образувана вследствие многогодишното протичане на река Меледениз и приличаща много на Колорадския каньон. Кратък престой за снимки. Отпътуване за Истанбул.
Пристигане в района на Истанбул и настанявнае в хотел. Нощувка.

5 Ден: Истанбул – Одрин – София (580 км)  Закуска в хотела. Посешение на българската желязна църква Св. Стефан в Истанбул.Посещение на Мол Форум и отпътуване за Одрин.  Пристигане в  Одрин. Възможност за разходка в старата османска столица. Посещение на джамията Селимие. Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане в България  около полунощ.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

 • Пътни, магистрални и гранични такси Истанбул, Анкара, Кападокия / Турция – 60.00 лв.

 • Медицинска застраховка за всички възрасти с покритие 5 000 евро – 8.00 лв.

 

 • 3 вечери по маршрута – 72.00 лв.54.00 лв.

1 вечеря в хотел Анкара и 2 вечери в хотел Кападокия

 • Панорамна обиколка на Анкара с посещение на мавзолея на Ататюрк и музея на анадолските цивилизации ( без включена входна такса) – 25.00 лв.

 

Екскурзия по желание срещу доплащане:

Панорамна екскурзия на град Анкара. Включва разглеждане на символа на Анкара  – Цитаделата – това е най – старата част на града. Разглеждане на Мавзолея на Ататюрк – там където бащата на Турците Мустафа Кемал Ататюрk е погребан, Музея на Анадолските цивилизации (входната такса за музея за музея на анадолските цивилизации  се заплаща допълнително).  признат през 1971 г, за  Европейски музей на годината. Част от  екскпонатната колекция включва предмети от времето на палеолита и неолита. Разглеждане на  Старата сграда на Парламента на Република Турция.

 • Входнa таксa за Музея на Цивилизациите в Анкара и екскурзоводска беседа в обекта – 15.00 лв

 • Целодневна панорамна екскурзия на Кападокия – 60.00 лв.50.00 лв

 • Екскурзия в Кападокия – Деринкую – Ъхлара – 50.00 лв.40.00 лв.

Разглеждане на подземния град Деринкую –  /градът е бил обитаван от 5 в.пр.Хр., състои се от 9 етажа, свързани чрез каменни стълбища. В древността в града е имало кухни, конюшни, мазета, винарни, столови, водоизточници, складове за маслини. За да се предпазят от враговете си хората живеещи в града търкаляли големи каменни блокове, за да запушат изходите. Отпътуване  към живописната долина Ъхлара, образувана вследствие многогодишното протичане на река Меледениз и приличаща много на Колорадския каньон. Кратък престой за снимки.

 • Входна такса за музея под открито небе Гъореме в Кападокия и екскурзоводска беседа в музея – 20.00 лв.

 • Входна такса за подземния град Дерин Кую в Кападокия и екскурзоводска беседа в обекта – 20.00 лв

 • Входнa таксa за Крепостта Ючхисар в Кападокия и екскурзоводска беседа в обекта – 5.00 лв

 • Посещение на турска вечер с фолклорни танци (включени напитки и ядки) – 59.00 лв

 • Посещение на ритуала на дервишите и танца Сема в Кападокия (няма включена вечеря и напитки)-49.00 лв

 

 • Входна такса за Долината Зелве в Кападокия и екскурзоводска беседа в обекта – 10.00 лв

 • Полет с балон над Кападокия 2019 – 320.00 лв

 Кападокия е едно от най-забележителните места по света.Точно над тази вулканична местност в Турция стотици балони се издигат в небето.
За любителите на силните усещания в 04:00 ч. сутринта, преди закуска, по изгрев слънце, предлагаме полет с балон над прелестния лунен пейзаж на Кападокия с продължителност около 45 – 50 мин.Всичко това се вижда най-добре от птичи поглед .Заради това една от най-големите атракции там е полетът с балон.Най-често се прави по изгрев слънце.Балонът се поняся над скалните чудеса,на приблизително 800метра над земната повърхност,бавно и плавно,така че насладата от гледката на красивата панорама да бъде пълна.

 • Посещение на“Sea Life Akvarium“ – 31.00 лв. / (Деца до 14г.) – 22.00 лв

 Аквариума се намира в Истанбул и е първият гигантски аквариум в Турция, който предлага на посетителите да поплуват между петте тигрови акули или дори да им дадат храна.Аквариумът „Sea Life Akvarium“ се намира в търговски център в квартал Байрампаша в Истанбул.Строежът на водния басейн с площ 8000 кв.м продължи шест месеца, а цената му възлиза на 17 млн. евро. Освен 2,5-метрови тигрови акули, в сладките и солени води на аквариума живеят и над 10 хил. други морски създания, вкл. тропически и застрашени от изчезване. По-смелите имат възможност да се гмуркат и да поплуват сред акулите или дори да ги хранят. Благодарение на специалните тунели, които са част от съоръжението, посетителите се радват на 270-градусова панорама „сякаш плуват сред рибите“. Всъщност, в Туркуазу се намира един от най-дългите подземни тунели в света – 80 м на дължина. Аквариумът предлага също 35-минутни уъркшопове за деца, които ги учат за живота под водата и колко е важно той да бъде опазен.Седем водолази редовно почистват водните басейни в аквариума и хранят акулите – някои на ръка.

 • Комбиниран екскурзионен пакет в Кападокия – Ден 3 и Ден 4 от програмата – Целодневна екскурзия на Кападокия – 80.00 лв.

Комбиниран екскурзионен пакет в Кападокия – Ден 3 и Ден 4 от програмата – Целодневна екскурзия на Кападокия с посещение на музея „Гъореме“ и крепостта Юч Хисар, подземния град Дерин Кую, долината Зелве, посещение на Долината на гълъбите; посещение на Долината на камилата; посещение на Долината на отшелниците; посещение на винарска изба с дегустация на вина; посещение на грънчарско ателие за минерални сувенири; посещение на фабрика за кожени изделия с възможност за големи отстъпки (посещева се по усмотрение на екскурзовода в зависимост от свободното време).

Цена на човек в двойна стая от 410.00 лв.
ПЕРИОД SNGL DBL DBL + EXB DBL+CHD (6 – 11.99)
2020-08-12 – 2020-08-16 – 5 дни/4 нощ. с дневен преход 800.00лв.

656.00лв.

1000.00лв.

820.00 лв.

1500.00лв.

1230.00лв.

1450.00лв.

1189.00 лв.

2020-09-03 – 2020-09-07 – 5 дни/4 нощ. с дневен преход 900.00лв.

738.00лв.

1100.00лв.

902.00 лв.

1650.00лв.

1353.00лв.

1600.00лв.

1312.00 лв.

2020-09-17 – 2020-09-21 – 5 дни/4 нощ. с дневен преход 900.00лв.

738.00лв.

1100.00лв.

902.00лв.

1650.00лв.

1353.00лв.

1600.00лв.

1312.00 лв.

2020-10-14 – 2020-10-18 – 5 дни/4 нощ. с дневен преход 800.00лв.

656.00лв.

1000.00лв.

820.00 лв.

1500.00лв.

1230.00лв.

1450.00лв.

1189.00 лв.

2020-11-04 – 2020-11-08 – 5 дни/4 нощ. с дневен преход 800.00лв.

656.00лв.

1000.00лв.

820.00 лв.

1500.00лв.

1230.00лв.

1450.00лв.

1189.00 лв.

СЪКРАЩЕНИЯ:
 • SNGL – Единична стая
 • DBL – Двойна стая
 • DBL + EXB – Двойна стая + допълнително легло
 • DBL+CHD (6 – 11.99) – Двойна стая + дете (6 – 11.99)

Забележка:

 • Промяна на цената е възможна при:увеличаване стойността на транспортните разходи, в т.ч. на горивото;увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни,пристанищни и други такси;промяна в обменния валутен курс, относим към договора, в периода между сключването му и датата на отпътуването.
 • Офертата е валидна за пътуване на упоменатите дати, с изключение на предстоящи празнични или специални програми, като Великден, Майски празници, Септемврийски програми, Коледа, Нова Година и тн.
 • Всеки турист, койтo e резервирал и заплатил пакет за ранно/промоционално записване в случай на анулация, може да се откаже от договора, без да дължи неустойка, ако анулацията се направи до 10:00 часа в първия работен за ТУРОПЕРАТОРА ден, следващ деня на закупуването.
 • Всички клиенти  задължително доплащат за допълнителна медицинска застраховка  при резервация;
 • Необходими документиЗадграничен паспорт с валидност поне 6 месеца от датата на отпътуване;
 • Туроператора има сключена застраховка ‘Отговорност на Туроператора’ с ЗК „Уника“- гр. София. Туроператора предлага на всеки клиент възможността за сключване на допълнителни застраховки „Отмяна на пътуване“ и застраховка „Кражба, загуба или забавяне на личен багаж“.
 • Отпътуването от Русе и  Бяла е при мин. 10 човека. Ако бройката не е набрана, клиентите трябва да се придвижат самостоятелно до някой от следните градове за потегляне – В.Търново, Габрово, Казанлък  и Ст.Загора;
 • № на седалка и предни места в автобуса не се гарантират! Опция предни места от 1-ви до 5-ти ред в автобуса се заплаща допълнително по 30.00 лева на човек. Не се приемат рекламации и оплаквания във връзка с разпределението на туристите в автобуса.
 • Пакетът не може да се използва от граждани с турски паспорти.
 • Забележка: Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
 • Начин на плащане: Заплащане на капаро в размер на 30%  и доплащане 21 дни преди датата на заминаване. При поскъпване на горивата, фирмата организатор си запазва правото да повиши цената на транспорта за предстоящи пътувания, независимо кога са резервирани и заплатени.
 • Важно: За Деца до 18г. пътуващи без родителите или само с един от тях трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина.Ако дете под 18 години пътува само с един от родителите си (или с друг придружител, различен от родител ), той трябва да носи нотариално заверено пълномощно от не пътуващия родител + копие от него (а ако пътува с друг придружител – и от двамата родители) за излизане на детето в чужбина (в случай че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него). Този документ ще послужи пред българските гранични власти. За български граждани не се изисква виза за Турция.
 • За чуждестранни граждани от определени страни се изисква издаване на виза или заплащането на такса на самата граница.Подробна информация за визовите формалности можете да получите във Визов отдел на Турско консулство в София на тел. 9355500.
 • Екскурзията се осъществява при минимум 40 човека – за всяка група.
 • Срок за уведомление, ако тази бройка не е набрана –7 дни преди отпътуване, когато се обявява и доплащането за транспорта.