Посети Йордания! 3 нощувки със закуски, плюс самолетен билет!

Цени от 549BGN

Екскурзия до Йордания: 3 нощувки със закуски, плюс самолетен транспорт от 549 лв на човек.

Какво ще кажете за екзотично пътешествие до забележителна страна? Изживейте историята на едно от Седемте чудеса на света, изгубения град Петра и опознайте с джип-сафари лунната пустиня Вади Рум. Потопете се в солните води на Мъртво море и изживейте мистиката на планината Небо и града на мозайките Мадаба.

 

В периода 15 – 18 Ноември – 569 лв на човек.

В периода 13 – 16 Декември – 549 лв на човек.

 

Офертата включва:
• Самолетен билет София – Акаба – София на Ryanair, с включен 1 брой салонен багаж (40х20х25см);
• 3 нощувки със закуски в хотел 3 или 4* в Акаба;
• Трансфер летище – хотел – летище;
• Посрещане и обслужване на място от представител на фирмата партньор на туроператора;
• Входна виза за Йордания.

Офертата не включва (задължително доплащане):
• Бакшиши – между 5 и 8 долара на ден.

Допълнителни услуги:
• Услуга Priority Boarding, даваща право на допълнителен салонен багаж (55х40х20см, до 10кг) – около 30лв в посока (в зависимост от датата на резервиране);
• 1 брой регистриран багаж до 20кг – около 180лв (в зависимост от датата на резервиране);
• Допълнителни екскурзии.

Програма на пътуването:

1 ден
Директен полет до Йордания в 17:35ч от Терминал 2 на Летище София. Кацане на летището в Акаба и посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер до хотела в Акаба. Настаняване и нощувка.

2 ден
Закуска. Свободно време или, по желание и срещу допълнително заплащане, еднодневна екскурзия до Петра и Вади Рум (190 евро с включен обяд ). Целодневната ни обиколка Петра и Вади Рум предлага наистина невероятно изживяване. Този легендарен „изгубен град“ на Петра е издълбан в стените на пустинен каньон преди повече от 2500 години. Следобед е приключението в пустинята на кратка обиколка с джип 4х4 на Вади Рум, следвайки стъпките на Лоурънс от Арабия, изкачвайки пясъчни дюни и скални мостове. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден
Закуска. Свободно време или, по желание и срещу допълнително заплащане, е днодневна екскурзия до Мъртво море, Мадаба и планината Небо ( 110 евро с включен обяд). Солените води са богати на разнообразни минерали с лечебни свойства и със собствен микро климат, мястото се е превърнало в гореща за здравето спа. Концентрацията на минерали в калта се използва за терапевтични и козметични процедури. Казаха, че и двете кралици Клеопатра и Шеба са знаели стойността на обекта и са го използвали. Поради високата соленост водата не поддържа форма на живот, откъдето името Мъртво море и плаването е много лесно.Отпътуване за Мадаба където можете да посетите мозайките на Близкия Изток.Следваща спирка е планината Небо и отпътуване обратно към хотела. Нощувка.

4 ден
Закуска. Свободен ден за плаж или , по желание и срещу допълнително заплащане, разходка с корабче. Трансфер до летището за полет Акаба – София в 20:05ч. Кацане на летище София.