Екзотична екскурзия до Мароко през 2023г.! 8 дни / 7 нощ. със закуски, обяд и вечери и вкл. екскурзии в цената!

Цени от 2248BGN

Екзотична екскурзия до Мароко през 2023г.! 8 дни / 7 нощ. със закуски, обяд и вечери и вкл. екскурзии в цената от 2248 лв на човек.

 • Вид транспорт: Самолет
 • Маршрут: София-Истанбул-Казабланка-Истанбул-София
 • Продължителност: 9 дни / 7 нощувки
 • Информация: самолетна програма
 • Вид изхранване: FB – (Full Board – Breakfast, Lunch & Dinner)

Примерно полетно разписание:

 • TKSOF09:30IST—CMN15:05
 • CMN16:45-IST-SOF 08:40 (на следващия ден)


ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА 

 • Хотели 3*- 2248лв
 • Хотели 4*-2529лв

Дати на отпътуване:

 • 12.04.20.04.2023
 • 03.05-11.05.2023

ОФЕРТАТА ВКЛЮЧВА:

 • Самолетен билет с АК Turkish airlines София-Истанбул-Казабланка-Истанбул-София С  вкл. чекиран багаж – 30кг и 8 кг ръчен багаж
 • Трансфери по програмата с аклиматизиран автобус
 • 7 нощувки със закуски и вечери по програмата в хотел 3*/4*според избрания вариант (1 Нощ –Маракеш,1 Нощ Уарзаат, 1 нощ Мерзуга (пустинята),2 нощ Фес,1 Шефшауен,1 нощ Казабланка.
 • 7 обяда в местни ресторанти
 • Джип 4*4 трансфери в Сахара и нощувка
 • Езда на камили около 1 час
 • Обиколка на Макаракеш,
 • Обиколка на Мерзуга,
 • Обиколка на ФесОбиколка на Шешауен, и РабатВсички обиколки и трансфери по програмата
 • Водач на Български език при минимален брой 20 човека
 • Входни такси на посещаваните обекти
 • Медицинска застраховка за периода на пътуване с покритие 10 000 евро и вкл. Covid -19

ОФЕРТАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Застраховка “Отмяна на пътуване”- 5 % от стойността на пакета.Желателно е да си направите такава.
 • Такса гориво при значителна промяна на цената на горивото.Обявява се при доплащането на пакета.
 • ПСР Тестове-ако са необходими такива.
 • Бакшиши-около 15-18 евро
 • Доплащане за Единична стая-399лв за хотел 3*
 • Доплащане за Единична стая-489лв за хотел 4*

Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат предварително  от България!!!!!

Допълнителни застраховки

 • Доплащане за медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ за лица над 70 г. – 25 лв
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ – по желание;(Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)


ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:

1 ден: Казабланка-Макареш (230км)

София-Истанбул-Казабланка.

Отпътуване за Казабланка  с полет на Турски авиолинии. Пристигане в Казабланка.

Посрещане от нашия контрагент и трансфер до Маракеш. Обяд в местен ресторант и Бонус разглеждане на площад  Джемал Ел-Фна .Вечеря и настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

2 ден: Маракеш-Уарзазат( 198км)

Закуска. Обиколката започва с разглеждане на Маракеш. Ще имате възможност да посетите известните градини Менара известни със своите маслинови дървета, Джамията Кутубия-най-голямата джамия с Маракеш но ще можем да я видим само отвън, ще продължим към Бахия палас .Обяд. Отпътуване за Уарзазат като преминем през Атласките планини  където можете да се насладите на удивителни гледки..

Отправяме се към Ксар Аут Бен Хадоу където ще можем да наблюдаваме залеза. Вечеря. Нощувка в хотел.

3 ден: Уарзазат – Тинхир – Мерзуга (368 км)

Закуска. Посещение на Таурит Касбах и отпътуване до Мерзуга през Виа Ел Кела Гуна известен като града на розите където ще имате възможност да си закупите местни продукти от рози и естетически продукти като продължаваме през каньон Дадес където ще можете да се насладите на различни скални образувания по пътищата и удивителни гледки на Атласките планини.

Обиколката продължава към Ерфуд наречен още града на кралските фурми и се оправяме към Дюните на Мерзуга (Сафара Ерг Чеби) където ще имаме възможност да яздим камили в Сахара, да направим 4*4 сафари и наблюдаването на залеза.Вечеря и нощувка в хотел  е пустинята.

4 ден: Мерзуга-Миделт-Иране-Фес (466 км)

Закуска. Отпътуване за Ефруд. Ще имаме възможност да разгледаме Музея на Вкаменелостите. Ефруд е мястото където местните обработват каменните блокове. След което ще продължим към Фес като преминем през Атласките планини и пре Азроу (Малко мароканско градче където живеят Берберски макаци (диви маймуни) на 89км от Фес. Посещение на Blue Meski (оазисно място )Обяд в Миделт. Следобяд продължаваме към Ифране. Вечеря. Ношувка.

5 ден: Фес 

Закуска. Целодневна обиколка на Фес. Посещение на Медината на Фес. Ще имате възможност да разгледате суковете (пазарите), да напазарувате най-различни стоки по древната ориенталска традиция. Ще продължим към разглеждането на Древния Еврейски квартал наречен Мелах,

бул. Неджарин, Двореца във Фес както и модерния град. Обяд в местен ресторант и продължаваме с обиколката. Вечеря Нощувка.

6 ден: Фес-Мекнес-Волубилис-Шефшауен (259км)

Закуска. Отпътуване за през Мекнес. Обиколка и разглеждане на Мекнес-Мароканския Версай който е основан през 17 век. Обиколката се вкл. и  преминаване през Баб Ел Мансур – известен марокански портал и разглеждане на Римските Руини на Волубилис. Обяд в местен ресторант и продължаване към Шефшауен.

Вечеря и нощувка.

7 ден: Шефшауен-Рабат-Казабланка (332км)

Закуска. Посещение на Шефшауен-ще се потопим в атмосферата на Синия град, който е основан през 15 век. Разглеждане на Града и Обяд.

Следобяд разглеждане на Рабат-Обзорната обиколка на града включва мавзолея на Мохамед V,Кулата на Хасан  с разглеждане отвън. Следва посещение на Касбата Оудая, мястото което ще ви възхити с автентични улички, декорирани дървени порти. Отправяме се към Казабланка.

Посещение  и разглеждане на Казабланка –посещение на Белия град,  преминаване през уличките на Медината, посещение на Националния площад, Джамията Хасан II и  известния Булевард Корниш. Вечеря и нощувка.

8 ден:

Закуска. Трансфер до летище. Полет до София.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

(Цените са валидни при програма не включваща допълнителни екскурзии в цената на пакета)

 • Рабат (вкл. в цената)

Кулата Хасан, незавършеното минаре, което наблюдава от високо града от повече от 800 години и мавзолеят на мароканския султан и по-късно крал Мохамед V – изяществото на арабско-африканското изкуство, изразено чрез оникс, мрамор и фина дърворезба. Кралския дворец, старата крепост Казба Удая, на брега на Атлантическия океан са само няколко от забележителностите на столицата на Мароко.

 • Казабланка (вкл. в цената)

Казабланка (Casablanka) се намира в западната част на Мароко и е най-големият град в страната. Разположена е на брега на Атлантическия океан, представлява основен икономически център на арабската държава. Градът е известен с 2 имена – Дар ел-Бейда и Казабланка. Интересни забележителности: площада на Обединените нации; туристическия комплекс Корниш и джамията Хасан II – втората по големина джамия в света след тази в Мека; сградата на съдебната палата; черквата „Сакре Кьор“

 • Маракеш (вкл. в цената)

Маракеш е една от най-древните столици на страната. Разположен е в подножието на величествените планини Атлас. Днес Маракеш е един от най-важните културни центрове на Мароко е известен с пазарите и фестивалите си. Интересни забележителности: историческата част на града – медина; площадът Джама Ел Фна – където изнасят представления фокусници, акробати, жонгльори, разказвачи на приказки; Ботаническата градина Jardin Majorelle; джамията „Кутубия“; дворецът Бахия; музеят Дар си Саид с прекрасната колекция от произведения на мароканските занаяти; крепостните стени на града;

Средновековен град на драма, митове и мистерии, Маракеш ще плени всеки, който рискува да влезе зад неговите стени. Щом пристигнете, ще се озовете на място запазило се във времето. Извитите улички на Медина, забележителностите като площад Djemaa el-Fna,  и планините Атлас, извисяващи се като фон на града, правят Маракеш бижуто на Мароко.

Градът е разделен на две силно контрастиращи части – Медина, основана близо преди 1000 години, и Вил Ноьвил (Ville Nouvelle) – френски колониален модернистичен проект от началото на 20и век.

 • Уарзазат (вкл. в цената)

Уарзазат, е град в южен Мароко, наричан още “Вратата на пустинята“, защото градът се намира точно до южната част на пустинята Сахара. Градът е обитаван от хора говорещи Берберски. Уарзазат е на височина от 1,160 метра в средата на голо плато южно от планината Висок Атлас. Градът става туристическа атракция, защото се минава през града към долината Дра и после към пустинята Сахара.  Уарзазат и района около града са известни филмови дестинации. Населението на града е малко над 71 хиляди човека. Дълго време Уазарзат е бил само малък пресечен пункт за африканските търговци, които пътували към Северна Мароко и Европа.

 • Мерзуга (вкл. в цената)

Мерзуга е малко пустинно градче намиращо се в югоизточната част на Мароко. Известно е с това че е най-близкото населено място до дюните Ерг Чеби (най-големите в Мароко). Градчето има най-големия подземен воден басейн в Мароко. Основните жители са бербери и техните семейства. Жените се занимават основното със земеделие а мъжете отглеждат камили. които се ползват от туристите. Интересното е, че мъжете прекарват около осем месеца в пустинята и не виждат семействата с месеци.

 • Фес (вкл. в цената)

Най-старият имперски град и трети по големина след Казабланка и Рабат, основан през 790 г. по времето на Мулай Идрис II, който в последствие става и религиозен център на Мароко. Градът е разделен на три части: Фес ел Бали – старата част оградена с крепостни стени, която е част от списъка на ЮНЕСКО за историческо наследство; Фес Ждид – част от новия Фес, включващ т.нар. Мела – еврейски квартал в Мароко; Вил Нувел – най-новата част от Фес, създадена от французите. Средновековната Медина, медресето Бу Инания – построена в периода 1351-1356 г. от султанския син Абу Инан Фарис, в която се помещават образователното училище и джамия, която е единствената във Фес, която има минаре и е една от малкото отворени за немюсюлмански туристи.

Тук се намира и втората по големина джамия в Мароко Ал Карауин, която е построена през 859 г. като мадраса и е една от водещите духовни и образователни центрове в мюсюлманския свят.

 • Шефшаушен (вкл. в цената)

Шефшауен – Синият град на Мароко. Казват, че не си заслужава да отидеш в Мароко, ако не видиш Шефшауен. Градчето е сгушено в склоновете на планинската верига Риф (районът е известен с отглеждането на хашиш). Възникнало е още през 15 век от преселници от Гранада, днешна Испания. Обликът му е смесица от арабска, берберска и средиземноморска архитектура, но най- впечатляващото е, че градчето е изцяло синьо.

Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат предварително  от България!!!!!


УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

 • Задграничен паспорт валиден 6 месеца след датата на пътуването.
 • Депозит в размер на 50% от сумата на човек.
 • Доплащане до 30 дни преди заминаването

Туроператорът запазва правото на промяна при необходимост на часовете на излитане и на реда на провеждане на екскурзиите

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО: 15 човека

В случай че минималният брой записани участници за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията:

ВАЖНО: За всички туристи на „Далла Турс“ ЕООД, пътуващи по програми през 2022, за които се изисква отрицателен резултат от проведен PCR тест за влизане в съответната държава или при прибиране в България, ТУРОПЕРАТОРЪТ е договорил преференциални цени за тестване в лаборатории „Рамус“ в цялата страна.

 • Цената на PCR тестовете в Лаборатории Рамус като туристи на Далла Турс“ ЕООД ползват отстъпка от 20 % или заплащат 72 лв.

ЗАБЕЛЕЖКИ:

 • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност
 • Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания
 • Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава
 • Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.
 • Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Йордания е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане
 • Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране. Застраховка „Травълър “ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица
 • Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон
 • Местна валута: йордански динар.

ГРАНИЧНИ ИЗИСКВАНИЯ И ПРОЦЕДУРИ СВЪРЗАНИ С Covid – 19

 • Не се изискват ПСР и Ваксини за влизане на територията на страната.
 • Пътуващите трябва да посетят https://www.visitjordan.gov.jo попълнят електронната декларация  и системата автоматично генерира QR код необходим за пътуването.
 • За повече информация, можете да прочетете на посочените линк: https://www.visitjordan.gov.jo

ГОРИВНИ ТАКСИ 2022

Във връзка увеличението на цените на горивата, сме принудени да въведем допълнителна такса за всички организирани туристически пътувания и съгласно общите условия на Далла Турс ЕООД” – т.14.5.1

Допълнителната такса „повишаване цената на горивата” се налага на всички програми на Далла Турс ЕООД и подлежи на промяна спрямо актуална цена на горивото към дадена дата/преди или по време на автобусната/самолетна програма.

Считано от 01.07.2022 год. се въвежда допълнителна такса – „повишаване цената на горивата”, както следва:

((( A – B ) x C) + (( A1 – B1 ) x C1 )) / D = E
А/А1 – актуална цена на горивото към дадена дата/преди или по време на автобусната или самолетна програма;
B/B1 – е цената на горивото, заложено в офертите при изготвянето им;
C/C1 – средният литраж на дизелово гориво, нужен за изминаване маршрута по програмата във всяка посока;
D – броя на пътниците (броя седалки); Е – нетна горивна такса на човек.
Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;

Доплащанията ще важат за всички ТУРИСТИ по предстоящи програми.

ПРОГРАМА:

1 ден: Казабланка-Макареш (230км)

София-Истанбул-Казабланка.

Отпътуване за Казабланка  с полет на Турски авиолинии. Пристигане в Казабланка.

Посрещане от нашия контрагент и трансфер до Маракеш. Обяд в местен ресторант и Бонус разглеждане на площад  Джемал Ел-Фна .Вечеря и настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

2 ден: Маракеш-Уарзазат( 198км)

Закуска. Обиколката започва с разглеждане на Маракеш. Ще имате възможност да посетите известните градини Менара известни със своите маслинови дървета, Джамията Кутубия-най-голямата джамия с Маракеш но ще можем да я видим само отвън, ще продължим към Бахия палас .Обяд. Отпътуване за Уарзазат като преминем през Атласките планини  където можете да се насладите на удивителни гледки..

Отправяме се към Ксар Аут Бен Хадоу където ще можем да наблюдаваме залеза. Вечеря. Нощувка в хотел.

3 ден: Уарзазат – Тинхир – Мерзуга (368 км)

Закуска. Посещение на Таурит Касбах и отпътуване до Мерзуга през Виа Ел Кела Гуна известен като града на розите където ще имате възможност да си закупите местни продукти от рози и естетически продукти като продължаваме през каньон Дадес където ще можете да се насладите на различни скални образувания по пътищата и удивителни гледки на Атласките планини.

Обиколката продължава към Ерфуд наречен още града на кралските фурми и се оправяме към Дюните на Мерзуга (Сафара Ерг Чеби) където ще имаме възможност да яздим камили в Сахара, да направим 4*4 сафари и наблюдаването на залеза.Вечеря и нощувка в хотел  е пустинята.

4 ден: Мерзуга-Миделт-Иране-Фес (466 км)

Закуска. Отпътуване за Ефруд. Ще имаме възможност да разгледаме Музея на Вкаменелостите. Ефруд е мястото където местните обработват каменните блокове. След което ще продължим към Фес като преминем през Атласките планини и пре Азроу (Малко мароканско градче където живеят Берберски макаци (диви маймуни) на 89км от Фес. Посещение на Blue Meski (оазисно място )Обяд в Миделт. Следобяд продължаваме към Ифране. Вечеря. Ношувка.

5 ден: Фес 

Закуска. Целодневна обиколка на Фес. Посещение на Медината на Фес. Ще имате възможност да разгледате суковете (пазарите), да напазарувате най-различни стоки по древната ориенталска традиция. Ще продължим към разглеждането на Древния Еврейски квартал наречен Мелах,

бул. Неджарин, Двореца във Фес както и модерния град. Обяд в местен ресторант и продължаваме с обиколката. Вечеря Нощувка.

6 ден: Фес-Мекнес-Волубилис-Шефшауен (259км)

Закуска. Отпътуване за през Мекнес. Обиколка и разглеждане на Мекнес-Мароканския Версай който е основан през 17 век. Обиколката се вкл. и  преминаване през Баб Ел Мансур – известен марокански портал и разглеждане на Римските Руини на Волубилис. Обяд в местен ресторант и продължаване към Шефшауен.

Вечеря и нощувка.

7 ден: Шефшауен-Рабат-Казабланка (332км)

Закуска. Посещение на Шефшауен-ще се потопим в атмосферата на Синия град, който е основан през 15 век. Разглеждане на Града и Обяд.

Следобяд разглеждане на Рабат-Обзорната обиколка на града включва мавзолея на Мохамед V,Кулата на Хасан  с разглеждане отвън. Следва посещение на Касбата Оудая, мястото което ще ви възхити с автентични улички, декорирани дървени порти. Отправяме се към Казабланка.

Посещение  и разглеждане на Казабланка –посещение на Белия град,  преминаване през уличките на Медината, посещение на Националния площад, Джамията Хасан II и  известния Булевард Корниш. Вечеря и нощувка.

8 ден:

Закуска. Трансфер до летище. Полет до София.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

 • Рабат (вкл. в цената)

Кулата Хасан, незавършеното минаре, което наблюдава от високо града от повече от 800 години и мавзолеят на мароканския султан и по-късно крал Мохамед V – изяществото на арабско-африканското изкуство, изразено чрез оникс, мрамор и фина дърворезба. Кралския дворец, старата крепост Казба Удая, на брега на Атлантическия океан са само няколко от забележителностите на столицата на Мароко.

 • Казабланка (вкл. в цената)

Казабланка (Casablanka) се намира в западната част на Мароко и е най-големият град в страната. Разположена е на брега на Атлантическия океан, представлява основен икономически център на арабската държава. Градът е известен с 2 имена – Дар ел-Бейда и Казабланка. Интересни забележителности: площада на Обединените нации; туристическия комплекс Корниш и джамията Хасан II – втората по големина джамия в света след тази в Мека; сградата на съдебната палата; черквата „Сакре Кьор“

 • Маракеш (вкл. в цената)

Маракеш е една от най-древните столици на страната. Разположен е в подножието на величествените планини Атлас. Днес Маракеш е един от най-важните културни центрове на Мароко е известен с пазарите и фестивалите си. Интересни забележителности: историческата част на града – медина; площадът Джама Ел Фна – където изнасят представления фокусници, акробати, жонгльори, разказвачи на приказки; Ботаническата градина Jardin Majorelle; джамията „Кутубия“; дворецът Бахия; музеят Дар си Саид с прекрасната колекция от произведения на мароканските занаяти; крепостните стени на града;

Средновековен град на драма, митове и мистерии, Маракеш ще плени всеки, който рискува да влезе зад неговите стени. Щом пристигнете, ще се озовете на място запазило се във времето. Извитите улички на Медина, забележителностите като площад Djemaa el-Fna,  и планините Атлас, извисяващи се като фон на града, правят Маракеш бижуто на Мароко.

Градът е разделен на две силно контрастиращи части – Медина, основана близо преди 1000 години, и Вил Ноьвил (Ville Nouvelle) – френски колониален модернистичен проект от началото на 20и век.

 • Уарзазат (вкл. в цената)

Уарзазат, е град в южен Мароко, наричан още “Вратата на пустинята“, защото градът се намира точно до южната част на пустинята Сахара. Градът е обитаван от хора говорещи Берберски. Уарзазат е на височина от 1,160 метра в средата на голо плато южно от планината Висок Атлас. Градът става туристическа атракция, защото се минава през града към долината Дра и после към пустинята Сахара.  Уарзазат и района около града са известни филмови дестинации. Населението на града е малко над 71 хиляди човека. Дълго време Уазарзат е бил само малък пресечен пункт за африканските търговци, които пътували към Северна Мароко и Европа.

 • Мерзуга (вкл. в цената)

Мерзуга е малко пустинно градче намиращо се в югоизточната част на Мароко. Известно е с това че е най-близкото населено място до дюните Ерг Чеби (най-големите в Мароко). Градчето има най-големия подземен воден басейн в Мароко. Основните жители са бербери и техните семейства. Жените се занимават основното със земеделие а мъжете отглеждат камили. които се ползват от туристите. Интересното е, че мъжете прекарват около осем месеца в пустинята и не виждат семействата с месеци.

 • Фес (вкл. в цената)

Най-старият имперски град и трети по големина след Казабланка и Рабат, основан през 790 г. по времето на Мулай Идрис II, който в последствие става и религиозен център на Мароко. Градът е разделен на три части: Фес ел Бали – старата част оградена с крепостни стени, която е част от списъка на ЮНЕСКО за историческо наследство; Фес Ждид – част от новия Фес, включващ т.нар. Мела – еврейски квартал в Мароко; Вил Нувел – най-новата част от Фес, създадена от французите. Средновековната Медина, медресето Бу Инания – построена в периода 1351-1356 г. от султанския син Абу Инан Фарис, в която се помещават образователното училище и джамия, която е единствената във Фес, която има минаре и е една от малкото отворени за немюсюлмански туристи.

Тук се намира и втората по големина джамия в Мароко Ал Карауин, която е построена през 859 г. като мадраса и е една от водещите духовни и образователни центрове в мюсюлманския свят.

 • Шефшаушен (вкл. в цената)

Шефшауен – Синият град на Мароко. Казват, че не си заслужава да отидеш в Мароко, ако не видиш Шефшауен. Градчето е сгушено в склоновете на планинската верига Риф (районът е известен с отглеждането на хашиш). Възникнало е още през 15 век от преселници от Гранада, днешна Испания. Обликът му е смесица от арабска, берберска и средиземноморска архитектура, но най- впечатляващото е, че градчето е изцяло синьо.

Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат предварително  от България!!!!!

 

 

Цена на човек в двойна стая 2248 лв.
ПАКЕТ И ПЕРИОД PER PERSON
Мароко 2023г. – 7 нощ. със закуски, обяд и вечери и вкл. екскурзии в цената  2248лв

 

ОФЕРТАТА ВКЛЮЧВА:

 • Самолетен билет с АК Turkish airlines София-Истанбул-Казабланка-Истанбул-София С  вкл. чекиран багаж – 30кг и 8 кг ръчен багаж
 • Трансфери по програмата с аклиматизиран автобус
 • 7 нощувки със закуски и вечери по програмата в хотел 3*/4*според избрания вариант (1 Нощ –Маракеш,1 Нощ Уарзаат, 1 нощ Мерзуга (пустинята),2 нощ Фес,1 Шефшауен,1 нощ Казабланка.
 • 7 обяда в местни ресторанти
 • Джип 4*4 трансфери в Сахара и нощувка
 • Езда на камили около 1 час
 • Обиколка на Макаракеш,
 • Обиколка на Мерзуга,
 • Обиколка на ФесОбиколка на Шешауен, и РабатВсички обиколки и трансфери по програмата
 • Водач на Български език при минимален брой 20 човека
 • Входни такси на посещаваните обекти
 • Медицинска застраховка за периода на пътуване с покритие 10 000 евро и вкл. Covid -19

ОФЕРТАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Застраховка “Отмяна на пътуване”- 5 % от стойността на пакета.Желателно е да си направите такава.
 • Такса гориво при значителна промяна на цената на горивото.Обявява се при доплащането на пакета.
 • ПСР Тестове-ако са необходими такива.
 • Бакшиши-около 15-18 евро
 • Доплащане за Единична стая-399лв за хотел 3*
 • Доплащане за Единична стая-489лв за хотел 4*

Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат предварително  от България!!!!!

Допълнителни застраховки

 • Доплащане за медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ за лица над 70 г. – 25 лв
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ – по желание;(Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

УСЛОВИЯ

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

 • Задграничен паспорт валиден 6 месеца след датата на пътуването.
 • Депозит в размер на 50% от сумата на човек.
 • Доплащане до 30 дни преди заминаването

Туроператорът запазва правото на промяна при необходимост на часовете на излитане и на реда на провеждане на екскурзиите

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО: 15 човека

В случай че минималният брой записани участници за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията:

ВАЖНО: За всички туристи на „Далла Турс“ ЕООД, пътуващи по програми през 2022, за които се изисква отрицателен резултат от проведен PCR тест за влизане в съответната държава или при прибиране в България, ТУРОПЕРАТОРЪТ е договорил преференциални цени за тестване в лаборатории „Рамус“ в цялата страна.

 • Цената на PCR тестовете в Лаборатории Рамус като туристи на Далла Турс“ ЕООД ползват отстъпка от 20 % или заплащат 72 лв.

ЗАБЕЛЕЖКИ:

 • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност
 • Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания
 • Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава
 • Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.
 • Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Йордания е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане
 • Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране. Застраховка „Травълър “ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица
 • Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон
 • Местна валута: йордански динар.

ГРАНИЧНИ ИЗИСКВАНИЯ И ПРОЦЕДУРИ СВЪРЗАНИ С Covid – 19

 • Не се изискват ПСР и Ваксини за влизане на територията на страната.
 • Пътуващите трябва да посетят https://www.visitjordan.gov.jo попълнят електронната декларация  и системата автоматично генерира QR код необходим за пътуването.
 • За повече информация, можете да прочетете на посочените линк: https://www.visitjordan.gov.jo

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА