Посети екзотична Йордания през 2023г.! 8 дни / 7 нощ. със закуски и вечери и 6 екскурзии вкл. в цената!

Цени от 1749BGN

Посети екзотична Йордания през 2023г.! 8 дни / 7 нощ. със закуски и вечери и 6 екскурзии вкл. в цената от 1749 лв на човек.

Какво ще кажете за екзотично пътешествие до забележителна страна? Изживейте историята на едно от Седемте чудеса на света, изгубения град Петра и опознайте с джип-сафари лунната пустиня Вади Рум. Потопете се в солните води на Мъртво море и изживейте мистиката на планината Небо и града на мозайките Мадаба.

 

 • Вид транспорт: Самолет
 • Маршрут: София – Акаба – София
 • Продължителност: 8 дни / 7 нощувки
 • Информация: самолетна програма
 • Вид изхранване: HB – (Half Board – Breakfast & Dinner)

Примерно полетно разписание:

 • Sof 18:10/Jor 22:05
 • Jor 22:40/Jor 00:50


ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА 

 • Al Raed Hotel 3*
 • My Luxury 4* – Препоръчан хотел!!! 
 • Lacosta Hotel 4* – Препоръчан хотел!!!
 • Aqaba City Tower 4* – Препоръчан хотел!!! 
 • Petra Stella Hotel 4* – Препоръчан хотел!!!

Дати на отпътуване:

 • 08.01-15.01.2023-1749лв
 • 19.02-26.02.2023-1769лв
 • 16.03-23.03.2023-1799лв

ОФЕРТАТА ВКЛЮЧВА:

 • Самолетен билет София – Акаба – София на Ryanair, с включен 1 брой салонен багаж (40х20х25см);
 • 7 нощувки със закуска и вечери в хотел 4* или подобен (2 нощ-Акаба,1 нощ Петра(Вади Муса), 1 нощ в палатков лагер,1 нощ в Аман,2 нощ Мъртво море)
 • Екскурзия до древния град Петра с екскурзовод на английски език с вкл.трансфери и входни такси по програмата
 • Сафари тур в пустинята Вади Рам- 2 часа
 • Екскурзия до Мъртво море
 • Посещение на замъка  Шобак и Мадаба и Небо- Бонус!!!
 • Екскурзия Аман сити тур
 • Посешение на Джераш
 • Трансфер летище – хотел – летище;
 • Всички трансфери по програмата и входни такси на посещаваните обекти
 • Посрещане и обслужване на място от представител на фирмата партньор на туроператора;
 • Медицинска застраховка “Traveller”от Евроинс, с покритие 10 000 евро, включително и за риск от заразяване с COVID-19.
 • Всички екскурзии, описани в програмата, с трансфер с климатизирани автобуси/микробуси и местен лицензиран екскурзовод на английски
 • Входна  виза за Йордания.
 • Водач на български език при минимум записани 20 човека!!!

ОФЕРТАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Бакшиши – 5-8 долара на ден (задължително доплащане от България);
 • Услуга Priority Boarding, даваща право на допълнителен салонен багаж (55х40х20см, до 10кг) – 110лв в двете посоки;(цената на багажа подлежи на препотвърждение)
 • Чекиран багаж до 10кг -155лв в двете посоки ;(цената на багажа подлежи на препотвърждение)
 • Чекиран багаж до 20кг -195лв в двете посоки (цената на багажа подлежи на препотвърждение)
 • Допълнителни екскурзии;
 • Разходи от личен характер

Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат предварително  от България!!!!!

Допълнителни застраховки

 • Доплащане за медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ за лица над 70 г. – 25 лв
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ – по желание;(Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)


ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:

1 ден: Акаба

Отпътуване с директен полет до Акаба (Йордания). Кацане на летището в Акаба, посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер до хотела в Акаба. Настаняване и нощувка.

2 ден: Акаба-Петра

Закуска и отпътуване за Петра.

Транспорт с климатизиран автобус, екскурзовод на английски/руски език, входни такси, езда с кон до каньона в Петра около 1км, местни такси.
Целодневно посещение на скалния град Петра – безспорно най-голямото чудо в Йордания. Преди 2000г набатините – трудолюбив арабски народ, населили южната част на страната и изградили уникален защитен град в гигантските скали. Постепенно неговата история преминава през стремглав растеж и изключителна важност за арабския свят в заплаха за процъфтяващата Римска империя и стига до преобразуването му в Римска провинция и драстичен упадък. Един ден той потънал дълбоко в пустинята и бил забравен за дълго. Само бедуините, знаели за съществуването на чудния град, скрит в планините на Вади Муса, но го пазели в дълбока тайна. Дълго време Петра живеела само в легендите, споменавана като изгубения град. Швейцарският пътешественик Буркхард разкрил тайната през 1812г, но не популяризирал откритието си. Петра бил окончателно намерен през 1924г от британски археолози. Очарованието на тази приказка започва от величествения тунел, дълъг 1.2км и ограден от 200-метрови отвесни скали. Съкровищницата е най-известният монумент – тя посреща с цялото си розово великолепие всеки посетител, дръзнал да пристъпи тук. Изящната скална картина е използвана за декор във филма „Индиана Джоунс и последния кръстоносен поход“. Следват повече от 4.000 внушителни фасади, изсечени в скалите, амфитеатърът със 7000 седящи места, манастирът – най-внушителната постройка тук, Византийската църква – с удивителната цветна мозайка!.Вечеря .Нощувка във Вади Муса.

3 ден: Петра-Вади Рум-Акаба

Транспорт с климатизиран автобус, , входни такси, сафари с джипове сред дюните, местни такси. Сутринта потегляте към цветния каньон Вади Рум за джип сафари 4*4 (2 часа) „Огромен, ехтящ и божествен…“ – така е описал цветния каньон Лоранс Арабски. Със своите внушителни извиващи се червеникави пясъци, каньонът е просторно място с романтичен дух и съвършена красота. Навсякъде където погледа ви стига, масивните скални планини в странни форми и невероятни пастелни цветове изглеждат като да изникват от нищото. Скалните рисунки в естествените пещери носят доказателства за праисторическо присъствие. Вечеря. Нощувка в Акаба.

4 ден: Петра-Шобак-Мадаба-Небо-Аман

Закуска.
Отпътуване към Столицата Аман, по пътно разглеждане на Замъка на Шобак, който се намира на малък хълм североизточно от гр.Шобак.
Във вътрешността на крепостта има две църкви, първата от които е вляво от входа и нагоре по стълбите. Има руини от бани, цистерни и тръби за дъждовна вода, в допълнение към воденични камъни за пресоване на маслини, няколко арки и други съоръжения, които са издържали изпитанието на времето;
Продължаваме с посещението на гр.Мадаба само на 30 километра от Аман, по протежение на 5000-годишната Кралска магистрала, е едно от най-запомнящите се места в Светите земи. Най-известен със своите грандиозни византийски мозайки, Мадаба е дом на известната мозаечна карта от 6-ти век на Йерусалим и Светите земи. С два милиона парчета ярко оцветен местен камък, той изобразява хълмове и долини, села и градове чак до делтата на Нил. След това шофиране до планината Небо, мястото, откъдето Моисей е гледал към Светата земя и Мъртво море. Това е мястото, където Моисей е видян за последен път; затова смятаме това място за гробница на Мойсей. Тук можете да посетите мемориалната църква на Мойсей. Ако небето е чисто, Йерусалим, Йерихон и Витлеем ще срещнат погледа ви от другата страна на Мъртво море. След това трансфер до хотела в Аман за вечеря и нощувка.

5 ден: Аман-Джераш-Мъртво море

Закуска. Разгледаждане на централната част на Аман за 2 часа, като посетите обекти и музеи, включително Цитаделата, Римския театър, Археологическите музеи. Накъдето и да погледнете, има доказателства за много по-старото минало на града! След Аман Сити Тур продължаваме към Джераш, обиколка през улицата с колонадите, амфитеатъра, църквите, храмовете и огромния римски форум. Най-добре запазеният римски град Гераса, който днес се нарича Джераш и известен още като града на 1000 стълба. Златният век на града идва под римското владичество и сега мястото е общопризнато като един от най-добре запазените римски провинциални градове в света. Скрит от векове в пясък, преди да бъде разкопан и възстановен през последните 70 години, Джераш се наслаждава на чудесен пример за грандиозния, официален провинциален урбанизъм, който се среща в целия Близък изток.

Отпътуване до Мъртво море за вечеря и нощувка.

6 ден: Мъртво море

Закуска.

Свободно време за развлечения, възможност за плаж на Мъртво море.Мъртво море, най-ниската точка на земята, чиято повърхност и брегове са на 423 метра под морското равнище. Ще имате възможността да плувате в Мъртво море, където ще изпитате рядко усещане за плуване, докато разкрасявате кожата си.

Потопете се във вълните на морското угощение без, направете си масаж или изпробвайте лечебните свойства на минералната кал върху кожата. Вечеря. Нощувка.

7 ден: Мъртво море-Акаба

Закуска. свободен ден до 12:00 ч. Отпътуване за Акаба.Вечеря.Нощувка.

8 ден:

Закуска.  Пожелание и възможност спрямо полетното разписание- Разходка с корабче и шнорхелинг в Червено море – 79$ с обяд на човек

Трансфер до летището за полет Акаба – София.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

(Цените са валидни при програма не включваща допълнителни екскурзии в цената на пакета)

 • Акаба – Вади Рум – Акаба – с включен обяд (вкл. в цената)


Транспорт с климатизиран автобус, екскурзовод на английски/руски език, входни такси, сафари с джипове сред дюните, местни такси, обяд. Сутринта потегляте към цветния каньон Вади Рум за джип сафари. „Огромен, ехтящ и божествен…“ – така е описал цветния каньон Лоранс Арабски. Със своите внушителни извиващи се червеникави пясъци, каньонът е просторно място с романтичен дух и съвършена красота. Навсякъде където погледа ви стига, масивните скални планини в странни форми и невероятни пастелни цветове изглеждат като да изникват от нищото. Скалните рисунки в естествените пещери носят доказателства за праисторическо присъствие.

 • Акаба – Петра – Акабас включен обяд (вкл. в цената)

Транспорт с климатизиран автобус, екскурзовод на английски/руски език, входни такси, езда с кон до каньона в Петра около 1км, местни такси, обяд.
Целодневно посещение на скалния град Петра – безспорно най-голямото чудо в Йордания. Преди 2000г набатините – трудолюбив арабски народ, населили южната част на страната и изградили уникален защитен град в гигантските скали. Постепенно неговата история преминава през стремглав растеж и изключителна важност за арабския свят в заплаха за процъфтяващата Римска империя и стига до преобразуването му в Римска провинция и драстичен упадък. Един ден той потънал дълбоко в пустинята и бил забравен за дълго. Само бедуините, знаели за съществуването на чудния град, скрит в планините на Вади Муса, но го пазели в дълбока тайна. Дълго време Петра живеела само в легендите, споменавана като изгубения град. Швейцарският пътешественик Буркхард разкрил тайната през 1812г, но не популяризирал откритието си. Петра бил окончателно намерен през 1924г от британски археолози. Очарованието на тази приказка започва от величествения тунел, дълъг 1.2км и ограден от 200-метрови отвесни скали. Съкровищницата е най-известният монумент – тя посреща с цялото си розово великолепие всеки посетител, дръзнал да пристъпи тук. Изящната скална картина е използвана за декор във филма „Индиана Джоунс и последния кръстоносен поход“. Следват повече от 4.000 внушителни фасади, изсечени в скалите, амфитеатърът със 7000 седящи места, манастирът – най-внушителната постройка тук, Византийската църква – с удивителната цветна мозайка!

 • Акаба – Мъртво Море – Акаба – с включен обяд (вкл. в цената)

Транспорт с климатизиран автобус, входни такси, вход за плажа на Мъртво море, местни такси, обяд.
Сутринта потегляте към Мъртво море. Имате възможност да се потопите във водите на Мъртво море и да се намажете с лечебната кал. Солените води са богати на разнообразни минерали с лечебни свойства и със собствен микро климат, мястото се е превърнало в гореща за здравето спа. Концентрацията на минерали в калта се използва за терапевтични и козметични процедури.

Свободно време и връщане обратно към хотела.

 • Разходка с корабче и шнорхелинг в Червено море– 79$ с обяд.

Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат предварително  от България!!!!!


УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

 • Задграничен паспорт валиден 6 месеца след датата на пътуването.
 • Депозит в размер на 50% от сумата на човек.
 • Доплащане до 30 дни преди заминаването

Туроператорът запазва правото на промяна при необходимост на часовете на излитане и на реда на провеждане на екскурзиите

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО: 15 човека

В случай че минималният брой записани участници за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията:

ВАЖНО: За всички туристи на „Далла Турс“ ЕООД, пътуващи по програми през 2022, за които се изисква отрицателен резултат от проведен PCR тест за влизане в съответната държава или при прибиране в България, ТУРОПЕРАТОРЪТ е договорил преференциални цени за тестване в лаборатории „Рамус“ в цялата страна.

 • Цената на PCR тестовете в Лаборатории Рамус като туристи на Далла Турс“ ЕООД ползват отстъпка от 20 % или заплащат 72 лв.

ЗАБЕЛЕЖКИ:

 • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност
 • Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания
 • Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава
 • Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.
 • Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Йордания е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане
 • Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране. Застраховка „Травълър “ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица
 • Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон
 • Местна валута: йордански динар.

ГРАНИЧНИ ИЗИСКВАНИЯ И ПРОЦЕДУРИ СВЪРЗАНИ С Covid – 19

 • Не се изискват ПСР и Ваксини за влизане на територията на страната.
 • Пътуващите трябва да посетят https://www.visitjordan.gov.jo попълнят електронната декларация  и системата автоматично генерира QR код необходим за пътуването.
 • За повече информация, можете да прочетете на посочените линк: https://www.visitjordan.gov.jo

ГОРИВНИ ТАКСИ 2022

Във връзка увеличението на цените на горивата, сме принудени да въведем допълнителна такса за всички организирани туристически пътувания и съгласно общите условия на Далла Турс ЕООД” – т.14.5.1

Допълнителната такса „повишаване цената на горивата” се налага на всички програми на Далла Турс ЕООД и подлежи на промяна спрямо актуална цена на горивото към дадена дата/преди или по време на автобусната/самолетна програма.

Считано от 01.07.2022 год. се въвежда допълнителна такса – „повишаване цената на горивата”, както следва:

((( A – B ) x C) + (( A1 – B1 ) x C1 )) / D = E
А/А1 – актуална цена на горивото към дадена дата/преди или по време на автобусната или самолетна програма;
B/B1 – е цената на горивото, заложено в офертите при изготвянето им;
C/C1 – средният литраж на дизелово гориво, нужен за изминаване маршрута по програмата във всяка посока;
D – броя на пътниците (броя седалки); Е – нетна горивна такса на човек.
Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;

Доплащанията ще важат за всички ТУРИСТИ по предстоящи програми.

ПРОГРАМА:

1 ден: Акаба

Отпътуване с директен полет до Акаба (Йордания). Кацане на летището в Акаба, посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер до хотела в Акаба. Настаняване и нощувка.

2 ден: Акаба-Петра

Закуска и отпътуване за Петра.

Транспорт с климатизиран автобус, екскурзовод на английски/руски език, входни такси, езда с кон до каньона в Петра около 1км, местни такси.
Целодневно посещение на скалния град Петра – безспорно най-голямото чудо в Йордания. Преди 2000г набатините – трудолюбив арабски народ, населили южната част на страната и изградили уникален защитен град в гигантските скали. Постепенно неговата история преминава през стремглав растеж и изключителна важност за арабския свят в заплаха за процъфтяващата Римска империя и стига до преобразуването му в Римска провинция и драстичен упадък. Един ден той потънал дълбоко в пустинята и бил забравен за дълго. Само бедуините, знаели за съществуването на чудния град, скрит в планините на Вади Муса, но го пазели в дълбока тайна. Дълго време Петра живеела само в легендите, споменавана като изгубения град. Швейцарският пътешественик Буркхард разкрил тайната през 1812г, но не популяризирал откритието си. Петра бил окончателно намерен през 1924г от британски археолози. Очарованието на тази приказка започва от величествения тунел, дълъг 1.2км и ограден от 200-метрови отвесни скали. Съкровищницата е най-известният монумент – тя посреща с цялото си розово великолепие всеки посетител, дръзнал да пристъпи тук. Изящната скална картина е използвана за декор във филма „Индиана Джоунс и последния кръстоносен поход“. Следват повече от 4.000 внушителни фасади, изсечени в скалите, амфитеатърът със 7000 седящи места, манастирът – най-внушителната постройка тук, Византийската църква – с удивителната цветна мозайка!.Вечеря .Нощувка във Вади Муса.

3 ден: Петра-Вади Рум-Акаба

Транспорт с климатизиран автобус, , входни такси, сафари с джипове сред дюните, местни такси. Сутринта потегляте към цветния каньон Вади Рум за джип сафари 4*4 (2 часа) „Огромен, ехтящ и божествен…“ – така е описал цветния каньон Лоранс Арабски. Със своите внушителни извиващи се червеникави пясъци, каньонът е просторно място с романтичен дух и съвършена красота. Навсякъде където погледа ви стига, масивните скални планини в странни форми и невероятни пастелни цветове изглеждат като да изникват от нищото. Скалните рисунки в естествените пещери носят доказателства за праисторическо присъствие. Вечеря. Нощувка в Акаба.

4 ден: Петра-Шобак-Мадаба-Небо-Аман

Закуска.
Отпътуване към Столицата Аман, по пътно разглеждане на Замъка на Шобак, който се намира на малък хълм североизточно от гр.Шобак.
Във вътрешността на крепостта има две църкви, първата от които е вляво от входа и нагоре по стълбите. Има руини от бани, цистерни и тръби за дъждовна вода, в допълнение към воденични камъни за пресоване на маслини, няколко арки и други съоръжения, които са издържали изпитанието на времето;
Продължаваме с посещението на гр.Мадаба само на 30 километра от Аман, по протежение на 5000-годишната Кралска магистрала, е едно от най-запомнящите се места в Светите земи. Най-известен със своите грандиозни византийски мозайки, Мадаба е дом на известната мозаечна карта от 6-ти век на Йерусалим и Светите земи. С два милиона парчета ярко оцветен местен камък, той изобразява хълмове и долини, села и градове чак до делтата на Нил. След това шофиране до планината Небо, мястото, откъдето Моисей е гледал към Светата земя и Мъртво море. Това е мястото, където Моисей е видян за последен път; затова смятаме това място за гробница на Мойсей. Тук можете да посетите мемориалната църква на Мойсей. Ако небето е чисто, Йерусалим, Йерихон и Витлеем ще срещнат погледа ви от другата страна на Мъртво море. След това трансфер до хотела в Аман за вечеря и нощувка.

5 ден: Аман-Джераш-Мъртво море

Закуска. Разгледаждане на централната част на Аман за 2 часа, като посетите обекти и музеи, включително Цитаделата, Римския театър, Археологическите музеи. Накъдето и да погледнете, има доказателства за много по-старото минало на града! След Аман Сити Тур продължаваме към Джераш, обиколка през улицата с колонадите, амфитеатъра, църквите, храмовете и огромния римски форум. Най-добре запазеният римски град Гераса, който днес се нарича Джераш и известен още като града на 1000 стълба. Златният век на града идва под римското владичество и сега мястото е общопризнато като един от най-добре запазените римски провинциални градове в света. Скрит от векове в пясък, преди да бъде разкопан и възстановен през последните 70 години, Джераш се наслаждава на чудесен пример за грандиозния, официален провинциален урбанизъм, който се среща в целия Близък изток.

Отпътуване до Мъртво море за вечеря и нощувка.

6 ден: Мъртво море

Закуска.

Свободно време за развлечения, възможност за плаж на Мъртво море.Мъртво море, най-ниската точка на земята, чиято повърхност и брегове са на 423 метра под морското равнище. Ще имате възможността да плувате в Мъртво море, където ще изпитате рядко усещане за плуване, докато разкрасявате кожата си.

Потопете се във вълните на морското угощение без, направете си масаж или изпробвайте лечебните свойства на минералната кал върху кожата. Вечеря. Нощувка.

7 ден: Мъртво море-Акаба

Закуска. свободен ден до 12:00 ч. Отпътуване за Акаба.Вечеря.Нощувка.

8 ден:

Закуска.  Пожелание и възможност спрямо полетното разписание- Разходка с корабче и шнорхелинг в Червено море – 79$ с обяд на човек

Трансфер до летището за полет Акаба – София.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

(Цените са валидни при програма не включваща допълнителни екскурзии в цената на пакета)

 • Акаба – Вади Рум – Акаба – с включен обяд (вкл. в цената)


Транспорт с климатизиран автобус, екскурзовод на английски/руски език, входни такси, сафари с джипове сред дюните, местни такси, обяд. Сутринта потегляте към цветния каньон Вади Рум за джип сафари. „Огромен, ехтящ и божествен…“ – така е описал цветния каньон Лоранс Арабски. Със своите внушителни извиващи се червеникави пясъци, каньонът е просторно място с романтичен дух и съвършена красота. Навсякъде където погледа ви стига, масивните скални планини в странни форми и невероятни пастелни цветове изглеждат като да изникват от нищото. Скалните рисунки в естествените пещери носят доказателства за праисторическо присъствие.

 • Акаба – Петра – Акабас включен обяд (вкл. в цената)

Транспорт с климатизиран автобус, екскурзовод на английски/руски език, входни такси, езда с кон до каньона в Петра около 1км, местни такси, обяд.
Целодневно посещение на скалния град Петра – безспорно най-голямото чудо в Йордания. Преди 2000г набатините – трудолюбив арабски народ, населили южната част на страната и изградили уникален защитен град в гигантските скали. Постепенно неговата история преминава през стремглав растеж и изключителна важност за арабския свят в заплаха за процъфтяващата Римска империя и стига до преобразуването му в Римска провинция и драстичен упадък. Един ден той потънал дълбоко в пустинята и бил забравен за дълго. Само бедуините, знаели за съществуването на чудния град, скрит в планините на Вади Муса, но го пазели в дълбока тайна. Дълго време Петра живеела само в легендите, споменавана като изгубения град. Швейцарският пътешественик Буркхард разкрил тайната през 1812г, но не популяризирал откритието си. Петра бил окончателно намерен през 1924г от британски археолози. Очарованието на тази приказка започва от величествения тунел, дълъг 1.2км и ограден от 200-метрови отвесни скали. Съкровищницата е най-известният монумент – тя посреща с цялото си розово великолепие всеки посетител, дръзнал да пристъпи тук. Изящната скална картина е използвана за декор във филма „Индиана Джоунс и последния кръстоносен поход“. Следват повече от 4.000 внушителни фасади, изсечени в скалите, амфитеатърът със 7000 седящи места, манастирът – най-внушителната постройка тук, Византийската църква – с удивителната цветна мозайка!

 • Акаба – Мъртво Море – Акаба – с включен обяд (вкл. в цената)

Транспорт с климатизиран автобус, входни такси, вход за плажа на Мъртво море, местни такси, обяд.
Сутринта потегляте към Мъртво море. Имате възможност да се потопите във водите на Мъртво море и да се намажете с лечебната кал. Солените води са богати на разнообразни минерали с лечебни свойства и със собствен микро климат, мястото се е превърнало в гореща за здравето спа. Концентрацията на минерали в калта се използва за терапевтични и козметични процедури.

Свободно време и връщане обратно към хотела.

 • Разходка с корабче и шнорхелинг в Червено море– 79$ с обяд.

Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат предварително  от България!!!!!

 

Цена на човек в двойна стая 739 лв.
ПАКЕТ И ПЕРИОД PER PERSON
Йордания 2023 – HB (Breakfast & Dinner) – 8 дни / 7 нощувки със закуски и вечери и 6 екскурзии в цената.  1749лв

 

ОФЕРТАТА ВКЛЮЧВА:

 • Самолетен билет София – Акаба – София на Ryanair, с включен 1 брой салонен багаж (40х20х25см);
 • 7 нощувки със закуска и вечери в хотел 4* или подобен (2 нощ-Акаба,1 нощ Петра(Вади Муса), 1 нощ в палатков лагер,1 нощ в Аман,2 нощ Мъртво море)
 • Екскурзия до древния град Петра с екскурзовод на английски език с вкл.трансфери и входни такси по програмата
 • Сафари тур в пустинята Вади Рам- 2 часа
 • Екскурзия до Мъртво море
 • Посещение на замъка  Шобак и Мадаба и Небо- Бонус!!!
 • Екскурзия Аман сити тур
 • Посешение на Джераш
 • Трансфер летище – хотел – летище;
 • Всички трансфери по програмата и входни такси на посещаваните обекти
 • Посрещане и обслужване на място от представител на фирмата партньор на туроператора;
 • Медицинска застраховка “Traveller”от Евроинс, с покритие 10 000 евро, включително и за риск от заразяване с COVID-19.
 • Всички екскурзии, описани в програмата, с трансфер с климатизирани автобуси/микробуси и местен лицензиран екскурзовод на английски
 • Входна  виза за Йордания.
 • Водач на български език при минимум записани 20 човека!!!

ОФЕРТАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Бакшиши – 5-8 долара на ден (задължително доплащане от България);
 • Услуга Priority Boarding, даваща право на допълнителен салонен багаж (55х40х20см, до 10кг) – 110лв в двете посоки;(цената на багажа подлежи на препотвърждение)
 • Чекиран багаж до 10кг -155лв в двете посоки ;(цената на багажа подлежи на препотвърждение)
 • Чекиран багаж до 20кг -195лв в двете посоки (цената на багажа подлежи на препотвърждение)
 • Допълнителни екскурзии;
 • Разходи от личен характер

Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат предварително  от България!!!!!

Допълнителни застраховки

 • Доплащане за медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ за лица над 70 г. – 25 лв
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ – по желание;(Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

УСЛОВИЯ

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

 • Задграничен паспорт валиден 6 месеца след датата на пътуването.
 • Депозит в размер на 50% от сумата на човек.
 • Доплащане до 30 дни преди заминаването

Туроператорът запазва правото на промяна при необходимост на часовете на излитане и на реда на провеждане на екскурзиите

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО: 15 човека

В случай че минималният брой записани участници за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията:

ВАЖНО: За всички туристи на „Далла Турс“ ЕООД, пътуващи по програми през 2022, за които се изисква отрицателен резултат от проведен PCR тест за влизане в съответната държава или при прибиране в България, ТУРОПЕРАТОРЪТ е договорил преференциални цени за тестване в лаборатории „Рамус“ в цялата страна.

 • Цената на PCR тестовете в Лаборатории Рамус като туристи на Далла Турс“ ЕООД ползват отстъпка от 20 % или заплащат 72 лв.

ЗАБЕЛЕЖКИ:

 • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност
 • Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания
 • Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава
 • Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.
 • Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Йордания е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане
 • Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране. Застраховка „Травълър “ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица
 • Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон
 • Местна валута: йордански динар.

ГРАНИЧНИ ИЗИСКВАНИЯ И ПРОЦЕДУРИ СВЪРЗАНИ С Covid – 19

 • Не се изискват ПСР и Ваксини за влизане на територията на страната.
 • Пътуващите трябва да посетят https://www.visitjordan.gov.jo попълнят електронната декларация  и системата автоматично генерира QR код необходим за пътуването.
 • За повече информация, можете да прочетете на посочените линк: https://www.visitjordan.gov.jo

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА